Stages

Blog maandag 12/07/2021 - Julien, Justine, Gilles

Beste Ouders

De laatste dag van deze zomerstage in Kranevo is aangebroken. Wij maakten hiervan gebruik om de dagelijkse update op ons te nemen.  Deze ochtend begon zoals elke maandag ochtend, met een alarm dat te vroeg afgaat. Hadden we dat alarm dan nog zelf gezet.... Bedankt, X-ILA. Om 7u30 verzamelden we voor een uitgebreid ontbijt om de laatste intensieve training aan te vatten. Hoewel er keuze was uit: ei, spek, brood, havermout, muesli, croissant, confituur, kaas, hesp, honing, koffie, fruitsap bleek het toch niet voldoende voor onze vegetariërs over de middag. Desondanks zwom zowaar elke zwemmer een nieuw persoonlijk record op de laatste intensieve training hier in Bulgarije ( dat belooft).  Na de training werden wij uitgedaagd voor een potje voetbal tegen de jongens van C3. Nogmaals bleek dat de jongens nog veel boterhammetjes mogen eten om de oude  rakkers bij te benen.  Tijdens de platte rust van de zwemmers ( de betekenis van de platte rust moeten sommigen nog eens opzoeken in het woordenboek) gingen we met ons 3 naar de fitness om ook onze conditie op pijl te houden (hieronder wat foto's).  Voor de laatste training hadden we nog een verrassing in petto. De Fast-ympics werden voor het eerst georganiseerd. 4 teams streden voor kostbare homo-universalis-punten. De strijd was zo spannend dat er een swim-off nodig was om het ex aequo tussen team 2 en 3 uit te klaren.  Na het avondmaal konden we de het homo universalis spel afsluiten met de laatste opdracht:  40 afbeeldingen memoriseren en neerpennen: Cara behaalde de hoogste score met 31/40, dit leverde haar dan ook 31 punten op voor de homo universalis. De einduitslag van de homo universalis volgt morgen. 

slaapwel

Julien, Justine, Gilles

Blog zondag 11/07/2021 - Louise et Charlène

Mot de Louise:

Hey, chères parents 

Ces derniers jours nous sommes fatigués 

Aujourd’hui nous ne nous sommes entraînés qu’une heure le matin et l’après midi nous avons été à la plage c’était vraiment chouette, la mer était bonne et nous avons fait une activité sur une bouée.

Ce soir la nourriture était super mais ce midi la viande n’était pas tres bonne.

Le mot de charlene : 

Aujourd’hui j’ai trouvé ça chouette de nager, les autres jours c’était fatiguant.

J’ai hâtes de rentrer à la maison pour retrouver ma famille, ils me manquent beaucoup ! 

Les activités aujourd’hui était chouette 

Nous avons fais un jeu où nous devions mettre des verres d’eau sur notre tête et marcher sans les faire tomber, c’était très drôle

Blog zaterdag 10/07/2021 - Cara, Alice, Margo, Mila, Justyna

Beste ouders.

Vandaag was een vermoeiende dag voor iedereen. Omdat we allemaal moe zijn van deze lastige week.

Justine wekte ons om aan deze mooie dag te beginnen. Daarna gingen we ei met spek eten tijdens het ontbijt. Voor de droogtraining konden we het domein verkennen door rondjes te lopen. Vervolgens begonnen we aan een lange training. Na het eten hadden we platte rust, maar niet iedereen had die goed gebruikt, door niet te slapen. Daardoor hadden we straf gekregen. Namelijk: dat we een uur vroeger onze gsm's moesten afgeven+ een uur vroeger slapen dan normaal. We trainden onze buikspieren tijdens de droogtraining. Na de droogtraining hadden we een gewone training. Daarna hadden we effe vrij waar iedereen zijn eigen ding deed. Na de vrije tijd hadden we een super spannende avond activiteit, waar iedereen elkaar weer kon inhalen. Het was schoentje trap, velen gooide heel erg ver en anderen juist heel erg dicht bij de streep. Na de avond activiteit belde de meeste naar hun familie/vrienden. 

Nog 3 daagjes tot deze leuke stage eindigt. De meeste beginnen jullie allemaal te missen en kijken er naar uit om jullie terug te zien.

Blog vrijdag 9/07/2021 - Jonah, Dario, Lennert, Arthur en Robbe

Beste ouders, de dag begon toen Gilles en Julien op onze deur klopten. Toen vertrokken we naar het ontbijt en aten we cornflakes, want er waren te veel lekkere opties. Als droogtraining deden we buikspieroefeningen om de spieren op te warmen, na 2:00 waren we klaar met de training en kregen we onze gsm. Dan hebben we al onze energie in het potje UNO gestoken. Vervolgens gingen we chillen in de lobby, daarna gingen we eten en waren we al voor de 3de dag vegetarisch om dat het vlees in de middag vies is. Dan was het platte rust en heeft iedereen een beetje gerust. Daarna hadden we weer training C1 had techniek-oefeningen en C3 moest bekomen van de 10×200 vlinder en wissel. Dan speelden de coolste jongens( Arthur, Robbe, Jonah, Lennert en Dario) weer een heel intensief potje UNO. Dan aten we avondeten met lekker vlees zoals meestal, vervolgens gingen we in de lobby Bulgaarse kinderen aanspreken in het Engels (Op geruime afstand uiteraard). Tenslotte was het een gezellige avond met muziek en UNO.

Tussenstand Homo Universalis

Blog donderdag 8/07/2021 - Simon, Xennon

Vandaag hebben we slechts één training gezwommen. Uitzonderlijk was er platte rust voor het middageten omdat  we  met zen allen naar de zee gingen na de middag. Daarna hebben er een tik-spelletje gespeeld voor de homo universalis en hebben de trainers ons verrast met een ijsje. ' S avonds hebben we ons verfrist en onze kennis van geschiedenis bijgeschaaft. ' S avonds vielen er weer punten te verdienen voor ons stagespel. Van harte bedankt Anna en Anton voor in te springen wanneer nodig!! :D

Blog woensdag 7/07/2021 - Dante, Isaac, Loïc, Robbe, Gwen

Beste ouders 

Vandaag stonden we vroeg op om aan een lastige training te beginnen.

Tijdens de pauze mogen we kiezen wat we doen, sommige voetballen sommige zitten op hun gsm ... 12:15 gaan we gaan eten , het eten is hier lekker .we kunnen uit verschillende gerechten kiezen . Na het eten moeten we ongeveer 2 uur rusten . De spelletjes van home universalis zijn zeer leuk. Het spel was vandaag een zelfgemaakt vliegtuigje vouwen en schatten hoe lang een touw is. In de avond mogen we nog doen wat we willen tot we moeten gaan slapen.


Blog Dinsdag 6/07/2021 -Nila,Fenna,Lili & Tila

Dag liefste mama en papa😄

Wij vinden het hier super tof!

Het eten is hier lekker 🥘,

en uitgebreid.

Het zwembad is heel leuk en perfect om te trainen!💪 

Vandaag(dinsdag) zijn we naar de winkel gegaan en mochten we allemaal iets kiezen op kosten van de trainers😉

We deden deze avond een leuke activiteit (homo universalis).

We genieten terwijl we afzien!